Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

CZEKOLADA RAW 100% BIO 50g

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 24,00 zł 24.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Pacari
Kod produktu: PAC-RC20201

Opis

 

 

 

CZEKOLADA RAW 100% BIO 50g 

Idealna temperatura do przechowywania to 16o - 18o C
Data przydatności do spożycia znajduje się na opakowaniu.

 

Składniki:
ziarna kakao 100%, nie zawiera soi. Może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów ziemnych i innych orzechów.  Pochodzenie surowców: Ekwador.

Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 735 kcal (3080kJ),
tłuszcze: 71 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 41 g
węglowodany: 7 g
- w tym cukry: 0 g
białko: 17 g
sól: 0 g

 

Czekolada Raw 100% to nr 1 wśród bestsellerów czekolad Pacari, doskonała kompozycja owoców i przypraw w równowadze z delikatnym smakiem cytryny i lekką goryczką ziaren kakao. Nie zawiera cukru! Wszystkie składniki są przechowywane w niskiej temperaturze, aby utrzymać złożony profil smaku naturalnego kakao. Zawiera kwasy tłuszczowe Omega, które podnoszą poziom serotoniny (hormonu szczęścia) w organizmie człowieka, posiada od 20 do 30 razy więcej antyoksydantów niż zielona herbata oraz magnez, który przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu krążenia.

Surowa czekolada (RAW) to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao, dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakao, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°). Jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, pochłania wolne rodniki, związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w jeszcze większym stopniu wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), a obecny w niej flawanol zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia.

 

Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.
Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.

Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union".

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl